top of page
bewerkt.jpg

Welkom bij Vival Coaching

Mijn naam is Larissa Veldhuis-Dekker en samen met mijn team (de kudde) verzorg ik de coach sessies bij Vival Coaching.

  • Facebook

Over mij

Op mijn 12e ben ik begonnen met paardrijden op een manege en vanaf mijn 19e hebben wij steeds paarden thuis gehad aan het Stieltjeskanaal. Samen met mijn vader heb ik paarden gefokt, die paarden heb ik ook allemaal zelf gereden en gebruikt voor lessen, thuis en op dressuurwedstrijden en ritten. Hoogtepunt daarvan is deelname aan het EK voor Haflingers in Oostenrijk in 2012 met mijn zelf gefokte ruin Nomad van Stieltjeskanaal.

 

Na mijn studie Agrarische Bedrijfskunde (management en paardenhouderij/ agrarische makelaardij) heb ik de opleiding aan de STOAS Hogeschool gevolgd, om daarna met mijn lesbevoegdheid aan de slag te kunnen als docent paardenhouderij/dierverzorging op het VMBO/MBO en HBO.

Het begeleiden en coachen van leerlingen en studenten vond ik fantastisch om te doen en ook het bezoeken van studenten op stage was een van mijn favoriete onderdelen; daar zie je studenten in hun kracht komen, als zij ontdekken wat hun passie is en waar zij goed in zijn!

Helaas zit er ook een andere (administratieve en bureaucratische) kant aan onderwijs, daar was ik minder gelukkig mee…..

Na het ziek zijn en overlijden van mijn man Erik in februari 2019 heb ik besloten het roer helemaal om te gooien; als ik alleen verder moet met mijn twee dochters, dan moet dat wel op een manier die mij energie oplevert ipv kost!

Door mijn beide passies ( paarden verzorgen/trainen en mensen begeleiden/coachen) te combineren kwam ik uit bij Coachen met Paarden.

Waar ik dit eerder uit de weg ging omdat ik dacht dat het vaag en zweverig was, ben ik mij er nu echt in gaan verdiepen. Toen bleek dat de meeste paardrijlessen die ik gaf al een soort coachsessies waren. Bovendien was het totaal niet zweverig maar juist heel down to earth.

Paarden leven in het hier en nu, denken niet meer na over wat is gebeurd of wat er nog gaat komen. Zij reageren heel puur en zonder oordeel. Zij zijn alleen maar bezig met overleven in de kudde. Wanneer wij als mens bij die kudde willen gaan horen (tijdens een sessie), beoordelen de paarden of wij veilig genoeg zijn om erbij te mogen horen. Immers in de kudde is vertrouwen van levensbelang en kan de zwakste schakel het einde van een van de kuddeleden betekenen. Dat maakt dat paarden van nature meesters zijn in het scannen van nieuwe leden en zij reageren dan ook op wat zij opmerken, dit is dan ook waar wij gebruik van maken tijdens het coachen.

Onze locatie

Vival Coaching is gevestigd in een  monumentale boerderij aan het Stieltjeskanaal (Drenthe). Op deze prachtige locatie middenin de natuur is voldoende ruimte en privacy om fijn te kunnen coachen.

Wanneer je het terrein oprijdt kom je op een besloten parkeerterrein waar je de auto of fiets kunt parkeren. Daarna stap je door het hek de wereld van Vival Coaching binnen. Achter in de boerderij, midden tussen de wasplaats en de paardenstallen is een eenvoudige ontvangstruimte. Deze gebruiken we vooral bij regenachtig en koud weer, het liefst zijn we zoveel mogelijk buiten bezig!

Het coachen met de paarden gebeurt altijd buiten (denk aan geschikte kleding en schoeisel).

Achter de boerderij ligt ruim 3 hectare land waarop de paarden gehuisvest zijn. Zij leven zoveel mogelijk buiten, in de kudde, zodat zij leven zoals zij dat in de vrije natuur ook zouden doen. Voor paarden betekent dit rondscharrelen en op die manier je kostje bij elkaar scharrelen (hapje-stapje). In het wild lopen paarden met gemak 30 km per etmaal, met de zandbaan om onze weilanden heen proberen wij de paarden ook aan te moedigen om meer te lopen dan zij in een gewoon vierkant weiland zouden doen. Omdat het paard (in tegenstelling tot bijv een koe) maar 1 kleine maag heeft, moet het de hele dag kleine beetjes eten en doet het niet aan herkauwen.

Het coachen met 1 of meerdere paarden vindt plaats in onze ruime buitenbak die erg beschut ligt op het midden van ons terrein. Vanaf de weg wordt de bak aan het zicht onttrokken door bomen en bosschages en aan beide kanten wordt ons terrein begrensd door bospercelen waarin niet gewandeld wordt, dus de sessies kunnen in alle rust plaatsvinden (hooguit komt er een ree of haas voorbij......) . Op verzoek kan er ook in de kudde gecoacht worden.

Contact

Heb jij meer vragen dan kan je altijd contact met mij opnemen

06-49 858 979

bottom of page